Gigi Coffee Dark Choco Latte with Doughnut and Chocolate Danish

Sii Nurul
By -
2
Assalamualaikum
Bismillah

Hari tu aku order grabfood untuk Bask Bear Coffee. Hari ini, aku ingin berkongsi pengalaman menikmati kopi dari salah satu kedai kopi yang semakin meningkat popularitinya di Pontian – Gigi Coffee. 

Antara pesaing Zus Coffee ni ialah Gigi Coffee. Kalau sebelum ini aku lebih biasa dengan kopi Tenom atau kopi Kluang di rumah, kali ini aku mencuba sesuatu yang sedikit berbeza. Jadi, mari kita lihat sama ada pengalaman aku dengan Gigi Coffee ini berbaloi atau tidak.

Gigi Coffee

Melalui aplikasi GrabFood, aku memesan beberapa item yang popular dari Gigi Coffee. Terdapat pelbagai pilihan yang menggoda, tetapi aku akhirnya memilih Dark Choco Latte (RM12.00), Donut (RM5.00), dan Chocolate Danish (RM8.00).

Gigi Coffee Dark Choco Latte with Doughnut and Chocolate Danish

1. Dark Choco Latte 

Seriously, minuman ini benar-benar menggoda selera. My first impression ialah penutup kertas pada gelas memberi jaminan bahawa minuman tidak akan tumpah, menunjukkan perhatian terhadap pelanggan. 

Gelasnya bersaiz sederhana, sesuai dengan harganya. Ketika mula menghirup, rasa coklat gelap yang pekat menyentuh lidah – creamy dan tidak terlalu manis, memang memenuhi citarasa aku. Coklat yang digunakan terasa berkualiti dan mempunyai keunikan yang tersendiri. 

2. Donut 

Donut ini pula kelihatan biasa sahaja tetapi yang membezakannya ialah tekstur yang lembut dan gebu. Gigitan pertama sudah cukup untuk membuatkan aku tersenyum. Lembut dan gebu, cukup manis tanpa berlebihan. Tetapi dari segi harga rasanya kurang berbaloi dengan saiznya. Dan rasa donut pun biasa sahaja. 

3. Chocolate Danish

Saiznya cukup besar, lebih besar daripada yang aku jangkakan. Rasa rangup dari luar dengan inti coklat yang banyak dan kaya, menjadikan setiap gigitan satu kepuasan. Memang berbaloi dengan harganya. Danish ini bukan sahaja memenuhi selera, tetapi juga mengenyangkan. 


Dengan harga keseluruhan RM27 untuk Dark Choco Latte, donut, dan Chocolate Danish, aku rasa ia adalah nilai yang sangat berbaloi. Makanan dan minuman bukan sahaja sedap, tetapi juga memberikan rasa kenyang yang memadai. 

Jika dibandingkan dengan sesetengah kedai kopi mewah lain, Gigi Coffee menawarkan pilihan yang memuaskan tanpa perlu membakar lubang dalam poket.

Jika korang seorang yang suka mencuba kopi baru atau ingin menikmati pencuci mulut yang sedap, Gigi Coffee di Pontian adalah satu destinasi yang patut dicuba.

Jangan lupa tinggalkan komen jika anda juga pernah mencuba Gigi Coffee atau jika ada cadangan kedai kopi lain yang patut aku cuba!

Tags:

Catat Ulasan

2Ulasan

Terima kasih kerana singgah ke Blog Sii Nurul. Jika ada sebarang pertanyaan, komen, penambahbaikan, cadangan mahupun pandangan. Boleh tinggalkan jejak anda.

  1. favorite sy di gg, butter creme latte.. 10/10.. tak pernah mengecewakan. Dark Choco Latte tak pernah try lg..

    BalasPadam
  2. Kalo coklat latte memang jarang failed 👍. Biasanya selalu sedap. Beberapa kali dah baca review kafe ini, nak juga coba nanti kalo ketemu di KL.

    BalasPadam
Catat Ulasan

#buttons=(Ok, Go it!) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn more
Ok, Go it!