Perlu Ke Tukar Domain Blog?

Assalamualaikum
Bismillah

Sejak masuk Tahun 2019 ni, banyak benda aku nak tukar. Salah satunya adalah domain blog. Benda ni aku dah fikir lama dah, dari tahun lalu lagi. Yang menjadi masalah aku tak tahu nak guna URL apa untuk menggantikan HTTPS://CIKNURUL23.BLOGSPOT.COM


Mungkin dalam masa yang terdekat aku tak terfikir lagi nak tukar domain sebab sejak beberapa bulan ni pun aku dah jarang update blog. InsyaAllah, lepas adik aku habis study kat Matrikulasi, Labuan kot baru aku aktif balik. Laptop kan dia yang pinjam~

Perlu Ke Tukar Domain Blog?

Aku ada juga terbaca kesan apabila bertukar domain, seperti pageview jatuh mendadak, masalah google adsense dan sebagainya. Mungkin korang ada tips bagaimana nak elakkan sekiranya terjadi begitu. Boleh share kat komen. 

Template blog ini pun aku nak tukar juga. Korang rasa template nie dah okay ke? atau perlu penambahbaikan lagi? 

Dan of course content dan cara penulisan ini perlu diperbaiki dari semasa ke semasa. Hmm~ Aku harap apa yang aku kongsi dalam blog ini bermanfaat buat pembaca. Kadang-kala aku rasa aku banyak merapu saja dalam blog. 

Apapun, kalau aku nak tukar domain, agak-agak apa URL yang sesuai ya?

www.nurulatikayunus.com
www.siinurul.com
www.blogsiinurul.com