Cabaran 15 Hari Menulis Blog

Assalamualaikum
Bismillah 

Aku betul-betul dalam kebuntuan mahu menulis apa sekarang ni. Dalam hati meronta-ronta mahu menulis tetapi idea tak kunjung tiba. Semangat dan motivasi berblog entah hilang ke mana sudah. Dari tadi duduk menghadap laptop tetapi fikiran melayang. Haha~

Teringat pula besok ada orang ajak pergi hiking. Mungkin apabila dah keluar rumah dan tengok dunia baru ilham datang kot. Nervous juga ni mahu pergi hiking walaupun tidak pernah hiking haha. Habislah aku, stamina pun takda tetiba mood nak hiking pula. 

Cabaran 15 Hari Menulis Blog

Memandangkan aku tiada idea nak tulis apa, aku pun cubalah buat Cabaran 15 Hari Menulis Blog. Ada sesetengah topik yang aku dapat dari Pinterest dan setiap topik direka mengikut kesesuaian dengan diri aku. Yang tiada idea bolehlah ikut cabaran ini. 

Antara topik dalam Cabaran 15 Hari Menulis Blog ini ialah :
  1. Gambar Terbaru & Fakta Tentang Anda
  2. Sumber inspirasi ketika berblog
  3. Pictures of my handwriting
  4. Sebelum tidur anda buat apa?
  5. Kalau kaya apa yang anda ingin buat?
  6. Difficult time in my life
  7. Obssession / Hobi / Passion
  8. Cara anda berfesyen
  9. Sejauh mana pendidikan itu penting bagi anda
  10. Gambar bilik idaman anda
  11. Favourite quotes
  12. Genre buku kegemaran anda
  13. 5 things I hope to have in future
  14. Sejauh mana anda berubah dalam masa 2 tahun?
  15. Dimanakah anda pada 10 tahun kemudian?

Semoga semangat berblog kembali pulih. Rindu mahu menulis. Rindu blog. Huhu~