Dikuasakan oleh Blogger.

Cabaran 15 Hari Menulis Blog

Assalamualaikum
Bismillah 

Aku betul-betul dalam kebuntuan mahu menulis apa sekarang ni. Dalam hati meronta-ronta mahu menulis tetapi idea tak kunjung tiba. Semangat dan motivasi berblog entah hilang ke mana sudah. Dari tadi duduk menghadap laptop tetapi fikiran melayang. Haha~

Teringat pula besok ada orang ajak pergi hiking. Mungkin apabila dah keluar rumah dan tengok dunia baru ilham datang kot. Nervous juga ni mahu pergi hiking walaupun tidak pernah hiking haha. Habislah aku, stamina pun takda tetiba mood nak hiking pula. 

Cabaran 15 Hari Menulis Blog

Memandangkan aku tiada idea nak tulis apa, aku pun cubalah buat Cabaran 15 Hari Menulis Blog. Ada sesetengah topik yang aku dapat dari Pinterest dan setiap topik direka mengikut kesesuaian dengan diri aku. Yang tiada idea bolehlah ikut cabaran ini. 

Antara topik dalam Cabaran 15 Hari Menulis Blog ini ialah :
  1. Gambar Terbaru & Fakta Tentang Anda
  2. Sumber inspirasi ketika berblog
  3. Pictures of my handwriting
  4. Sebelum tidur anda buat apa?
  5. Kalau kaya apa yang anda ingin buat?
  6. Difficult time in my life
  7. Obssession / Hobi / Passion
  8. Cara anda berfesyen
  9. Sejauh mana pendidikan itu penting bagi anda
  10. Gambar bilik idaman anda
  11. Favourite quotes
  12. Genre buku kegemaran anda
  13. 5 things I hope to have in future
  14. Sejauh mana anda berubah dalam masa 2 tahun?
  15. Dimanakah anda pada 10 tahun kemudian?

Semoga semangat berblog kembali pulih. Rindu mahu menulis. Rindu blog. Huhu~


15 ulasan:

  1. dah lama tak buat blog challenge ni. goodluck ye Nurul semoga datang banyak ilham untuk menulis dan goodluck juga untuk cabaran hiking :)

    BalasPadam
  2. all the best sis!! kakmim pun pernah ambik challenge mcm ni awal thn ni tp x abis jugak!! jgn jd mcm akak k

    BalasPadam
  3. hahahah i suka buat instagram challenge ni for 30 days! good luck ya! 15 hari ni tak lama pon! u can do this

    BalasPadam
  4. menarik nyaaa tapi sendiri memang tengah malas juga ni..
    nak cari kekuatan menaip hahaha hilang entah kemana..

    BalasPadam
  5. Bila ada guidelines ni lebih memudahkan ..menarik.

    BalasPadam
  6. lama benar tak nampak challenge ni. goodluck Nurul.. :)

    BalasPadam
  7. Wahhh rasa macam dah lama betul tak nampak challenge2 ni... Good luck!!!

    BalasPadam
  8. Nampak menarik challenge ini... Best of luck, Nurul..

    BalasPadam
  9. Good idea.. Boleh amik idea2 ni, nurul.. Cabaran disahut.. Hehe

    BalasPadam
  10. Mya nak join challenge ni juga boleh? Hehe

    BalasPadam
  11. Fuh, idea yang menarik untuk cari ideas atau mood menulis kat blog balik ni. Hehehe

    BalasPadam
  12. Hello Sis. I come to this blog from Atie and she do this challenge. Because of her, I want to do this challenge. Thank you for your idea! ^^

    BalasPadam

Terima kasih kerana singgah ke Blog Sii Nurul. Jika ada sebarang pertanyaan, komen, penambahbaikan, cadangan mahupun pandangan. Boleh tinggalkan jejak anda.