Cabaran 15 Hari | Cara Anda Berfesyen

Assalamualaikum
Bismillah

Ya Allah lamanya nak habiskan cabaran nie kan haha. Aku takda idea nie nak tulis apa di blog, sebab tulah aku nak sambung tulis cabaran 15 hari menulis blog ni. Cabaran yang dah gagal pun tetapi takpa kita habiskan saja hehe~

Cabaran 15 Hari | Cara Anda Berfesyen

You know what, masa buat cabaran ni kan my fesyen sangat berbeza dengan sekarang ya. Cepatnya manusia berubah kan. Benda yang aku tidak expect pun perubahan dari segi berpakaian. Bukanlah sebelum ni tak okay, cuma for me dah lama nak fesyen macam sekarang. 

So, fesyen terkini aku lebih suka pakaian yang muslimah dan bertudung labuh. Aku baru juga belajar pakai tudung labuh dan aku rasa selesa dengan cara berpakaian sekarang. Selalu guna tudung labuh bidang 45. Sekarang dah guna tudung labuh bidang 55 atau 60. Aku beli semuanya kat shopee. Memang murah, cepat dan baju pun padan dengan harga. Suka sangat-sangat!

Tudung labuh

Tudung Labuh

Baju Tshirt Muslimah : ATIEF DESIGN Tshirt Muslimah DILAILA (RM39.99)


Tudung Labuh Bidang : BAWAL COTTON EMBOSS PLAIN TUDUNG LABUH BIDANG 60 (RM19.00) - Tudung dia selalu sold out!


Baju Blouse Muslimah : Khadijah Blouse / Tunic Blouse Muslimah (RM36.00)

Skirt Muslimah : Muslimah Plain Full Length Skirt (RM29.00)


Saja nak share kat mana beli baju dan tudung. Manatau ada yang macam aku dah lama teringin beli baju-baju muslimah dan tudung labuh yang lawa tetapi tak tahu beli kat mana. Nak beli di luar pun sekarang susah kan. 

Pakaian melambangkan keperibadian kita. Apapun pakaian bagi yang beragama Islam, pakailah yang menutup aurat. Yang rasa nak berpakaian muslimah ke, tudung labuh ke tetapi belum terbuka lagi nak pakai, takpa aku faham juga tu. 

Korang beli saja pun tak salah. Bila-bila nanti rasa nak pakai bolehlah pakai. Apapun aku doakan semoga kita semua sentiasa dikasihi dan disayangi oleh Yang Maha Esa.