Dikuasakan oleh Blogger.

Daftar Akaun Online Customer Service (OCS) Untuk Semak Bil Elektrik (SESB)

Assalamualaikum
Bismillah

Cara Daftar Akaun OCS Untuk Semak Bil Elektrik (SESB)

Perasan tak berapa hari ini pekerja SESB tak datang pun untuk cek meter elektrik kita. Pasti korang tertanya-tanya kan berapa dah amaun bil elektrik korang untuk bulan lalu atau terkini. 

Sekarang korang boleh menyemak jumlah bil elektrik anda melalui aplikasi Online Customer Service (OCS) SESB tanpa perlu tunggu pekerja SESB datang. 


Klik di pautan tersebut Online Customer Service  https://ocs.sesb.com.my/

Klik pautan "create an account" bagi yang pengguna yang belum buat pendaftaran akaun OCS.


Isi maklumat yang dikehendaki di "Sign up for a new account" (Lihat gambar di bawah)

  • Email (pastikan email aktif)
  • Password (mengandungi huruf besar, huruf kecil dan simbol/nombor)
  • Confirm Password (ulang password)
  • Account Number (No akaun yang ada pada bil SESB)
  • IC Number (Registered customer only) - No Mykad pengguna yang tertera pada bil elektrik

Setelah itu, klik petak segi empat kecil untuk "Agree" dan "SIGN UP".

Semak email korang untuk aktifkan akaun SESB Online Customer Service. Klik link yang telah diberi. 



Korang boleh semak jumlah amaun bil elektrik terkini.

Untuk maklumat yang lebih terperinci, boleh klik "Account number". 


Korang boleh lihat secara lebih terperinci amaun bil semasa dan jumlah bil yang perlu dibayar secara keseluruhan. 



Pembayaran boleh dibuat melalui Online Banking, E-Wallet, dan E-Pay.







Pengguna Domestik


i. Pengguna dengan bil bulanan RM500 dan ke bawah akan diberi diskaun 2% dan 28% iaitu sejumlah 30% bagi tempoh 3 bulan bermula April sehingga Jun 2020. Seterusnya diskaun sebanyak 2% akan diberikan bagi 3 bulan selanjutnya iaitu Julai sehingga September 2020.

ii. Pengguna dengan bil bulanan melebihi RM500 akan diberi diskaun 2% sepanjang tempoh 6 bulan, dari April sehingga September 2020.


Untuk pertanyaan lanjut boleh hubungi :

a) Talian SESB CARELINE 15454 atau 088-515 000, atau emel : komersil@sesb.com.my

b) Talian hotline myGCC 03-8000 8000

c) Talian hotline Sekretariat PRE2020 di 03-8882 9089


15 ulasan:

  1. Semakin mudah menbayar tagihan listrik jadinya ya. Nice info Cik

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alhamdulillah, dgn adanya ini smakin mudah 😊

      Padam
  2. Sebenarnya mudah juga kan cara macam ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yea.. Jd pekerja pun tak payah lg datang rumah cek meter elektrik.. Sgat mudah..

      Padam
  3. makin mudah nak semak n bayar bil elektrik sekarang nih :)

    BalasPadam
  4. Mudah, sekarang semua di hujung jari.

    BalasPadam
  5. Boleh bayar melalui boost
    ??

    BalasPadam
  6. Dah try sign in banyak kali ikut langkah ni tapi, tetap tak tembus tak tau kenapo dahh

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mmg beginilah caranya.. Kwn sy buat pun x dapat.. Sy x tau kenapa.. Kamu stay kat rumah mcm mana?

      Kalau sy sewa tanah dan rumah buat sendiri.. Elektrik pun apply sendiri..

      Padam
  7. Sama la...da try 20 ke 30 kali x bole juga...terutama pasword asyik salah je...da ikut apa yg di mnta pun tetap sama

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ada certain org dapat ada yg xdapat.. Tp sy pun x tau puncanya napa tak leh daftar..

      Kalau sy sewa tanah dan rumah buat sendiri.. Elektrik pun apply sendiri..

      Sy x pasti pula kalau yg sewa rumah mcm mana..

      Padam
    2. satu ja sy mo tau?? mcmana sesb tau kadar pggunaan Kwh kita bulan tu klo xda pekerja buat reading.. xkan meter letrik kita ada link dgn sesb? klo mcm tu, napa perlu pekerja buat reading sblum ni??

      Padam
    3. Sy pun xtau sy pun just sharing cara daftar juga.. Lau sy pekerja sesb bole la jawab.. Mungkin dorg mmg ada link .. Ntahlah.

      Padam

Terima kasih kerana singgah ke Blog Sii Nurul. Jika ada sebarang pertanyaan, komen, penambahbaikan, cadangan mahupun pandangan. Boleh tinggalkan jejak anda.