Dikuasakan oleh Blogger.

Segmen Apakah Perkara Pertama Yang Anda Ingin Lakukan Selepas PKP by zzzyy.blogspot.com

Assalamualaikum
Bismillah

Panjangnyaa tajuk hehe~ Guys, jangan lupa join Segmen Apakah Perkara Pertama Yang Anda Ingin Lakukan Selepas PKP by zzzyy.blogspot.com


klik banner untuk join

Syarat-syaratnya mudah sahaja :
  • Follow blog http://zzzyy.blogspot.com/
  • Boleh juga letak link blog di bloglist (optional)
  • Buat entri tentang "Apakah Perkara Pertama Yang Anda Ingin Lakukan Selepas PKP"
  • Backlink entri di SINI 
Tarikh segmen 19/04/2020 hingga 6.00am 28/04/2020. Ada hadiah menarik bakal disediakan oleh penganjur. So, jom support okay :)


Baiklah, back to main content. 

Perkara pertama sekali yang aku nak buat once Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) ini tamat ialah aku nak sambung bisnes yang terbengkalai. Aku memang dah plan benda ni sebelum pkp lagi. Cuma tak tahu lah mungkin lepas PKP agak payah kot nak kembali berbisnes. 

Aku nak semuanya kembali pulih seperti biasa. Aku nak buat rutin harian aku seperti selalu. Jadi blogger sepenuh masa memang agak penat asyik mengadap laptop sahaja. Nak keluar beli barang pun susah. Nak beli pencuci muka pun takut nak keluar nanti kena tangkap pula.

Sejak PKP ni idea menulis aku pun tidak berkembang. Sebelum ini kalau otak dah tepu boleh keluar tengok laut, pergi pantai dan sebagainya. Aku nak kami sekeluarga dapat berkumpul. Aku rindu nak cerita dengan adik lelaki aku yang berada di UMS, Labuan sekarang. 

Itu ja rasanya. 
Aku doakan semoga semuanya kembali pulih seperti sedia kala. 



14 ulasan:

  1. Gudluck dan semoga tercapai hajaat nurull..smoga cepat2 pkp tamat dan kes jatuh 0 cecepat..

    BalasPadam
  2. Banyak plan selepas pkp nanti.
    Saya pun minat join segmen ni.
    Good luck!

    BalasPadam
  3. Amin. Semoga covid berakhir

    BalasPadam
  4. tadi bingung apa PKP... sepertinya sama dengan PSBB di Indonesia ya, karantina lokal gitu?

    BalasPadam
  5. semoga musim covid ni cepat berlalu. selamat bersegmen :) ♕Tiara Sapphire♕

    BalasPadam
  6. best segmen ni..nnt sha nak join la hihi

    BalasPadam
  7. Good luck! Lepas habis pkp nak pergi ioi makan2

    BalasPadam
  8. tq sebab support yea sis nurul.
    insyaallah ada hikmah semua ni berlaku. smoga semua yg dirancang, tertunda akan berjalan dengan lancar

    BalasPadam
  9. sama lah, dari haritu tunggu habis pkp sebab nak balik rumah

    BalasPadam
  10. Wow, goodluck! Nanti join gak lah...

    HM.. Me too, nak keluar bebas ke sana sini..nak cepatlah hapus COVID 19 nih!

    BalasPadam
  11. Tak apa awak....inshaaAllah aa rezeki nanti. ekonomi mmg slow sedikit selepas pasca pkp tapi kalau ada bahagian awk,ada lah

    BalasPadam
  12. wahhh time pkp ni plan habis2, nanti habis pkp boleh all out. Good luck tau nurul :)

    BalasPadam

Terima kasih kerana singgah ke Blog Sii Nurul. Jika ada sebarang pertanyaan, komen, penambahbaikan, cadangan mahupun pandangan. Boleh tinggalkan jejak anda.