Dikuasakan oleh Blogger.

Cashout Kali Ke-2 Google Adsense

Assalamualaikum
Bismillah

Alhamdulillah~ Dalam kesempitan ditambah lagi dengan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) Allah limpahkan rezeki buat aku. Akhirnya dalam tempoh 2 bulan aku dah berjaya capai 100USD. 

Cashout Kali Ke-2 Google Adsense

Pada bulan Februari aku telah mencapai bayaran minimum threshold. Namun aku hanya dapat payment pada bulan Mac sebab aku telah melepasi tarikh pembayaran pada bulan Februari iaitu pada setiap 21 - 26 setiap bulan.

Sekiranya nilai threshold korang telah mencapai 100usd sebelum 21 - 26 hari bulan, maka pembayaran akan dilakukan pada bulan yang sama juga. Pihak Google akan menghantar emel memberi tahu supaya membuat semakan pembayaran di dalam akaun Adsense korang. 



Kalau sebelum ini aku menunggu untuk cashout mengambil masa sehingga 2 tahun. Alhamdulillah sekiranya bersabar dan konsisten menulis di blog aku dah boleh menerima bayaran daripada adsense 2 - 3 bulan sekali.

Pembayaran diterima samada melalui transfer bank secara online, cek ataupun western union. Tetapi aku memilih transfer ke bank secara online. Cepat dan mudah. Cuma ada sedikir caj perkhidmatan yang dikenakan sebanyak RM5.00.


Kalau korang belum memohon adsense lagi, mohon lah sekarang kerana sangat berbaloi apabila korang ada adsense di blog. Jika korang memang suka jana pendapatan pasif dari blog kenalah usahakan untuk apply Google Adsense dalam blog.



Pendapatan daripada Google Adsense yang dibayar dalam usd :)



30 ulasan:

  1. Alhamdulillah rezeki dengan adsense! Tahniah nurul. So kakak is gigih berusaha ke arah itu ya :D Doakan! haha.

    BalasPadam
    Balasan
    1. InsyaAllah kak.. akak pun pasti dapat merasa juga.. ^^ Semoga dimurahkan rezeki juga

      Padam
  2. Alhamdulliah rezeki masa kawalan pergerakan.. Tahniah kak nurul.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alhamdulillah.. semoga OM dimurahkan rezeki selalu..

      Padam
  3. Balasan
    1. Terima kasih UK ^^
      Semoga dimurahkan rezeki juga

      Padam
  4. Tahniah diucapkan. Bila lah saya boleh cashout ni...

    BalasPadam
    Balasan
    1. InsyaAllah sy doakan semoga Duan Deris juga dapat cashout adsense dgn cepat ^^ .. sy dah klik iklan kat blog Duan Deris juga ~

      Padam
  5. wah tahniah semoga dilimpahkan rezeki selalu :)
    nurul, buatla post cara cashout adsense melalui transfer bank..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thank you.. sy nak buat juga sebenarnya.. InsyaAllah dalam masa terdekat ini..

      Padam
  6. Wahh, congratss...dpt pulangan berbaloi lagi...saya masih menunggu berita baik dari google adsense,
    Apapun, saya kena usaha untuk ambil komitmen lebih dalam blogging dulu...hihii...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thanks Jovie.. semoga dapat berita baik dr adsense ^^ Keep it up~

      Padam
  7. tahniah..dah 2x cashout..sha xsmpai2 lg ni 100 usd haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. InsyaAllah kak.. semoga dimurahkan rezeki juga buat kak sha.. sy ada support klik iklan juga di blog akak hehe~

      Padam
  8. Wah tahniah...dua bulan boleh dapat 100 usd...kena usaha juga ni ...

    BalasPadam
  9. Alhamdulillah ! Seronoknya dapat cash out adsense !

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alhamdulillah.. semoga dimurahkan rezeki juga :)

      Padam
  10. Alhamdullilah. Tahniah Nurul. will follow ur tips.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alhamdulillah rezeki.. Semoga dimurahkan rezeki juga ..

      Padam
  11. Wah Tahniah..saya pun tengah usaha lagi untuk cukupkan 100 usd. Banyak tips yg saya dapat dlm blog ni terutamanya berkaitan blogging. Terbaik :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alhamdulillah semoga infoyg diberikan memberi manfaat.. semoga dimurahkan rezeki selalu ^^

      Padam
  12. Alhamdulillah.. tahniah nurul..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alhamdulillah semoga dimurahkan rezeki buat akak juga ^^

      Padam
  13. alhamdulillah,seronoknya. Aik, akak haritu potong banyak giler. sedih sangat,tapi xpelah.. janji dapat gak duitnya

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alhamdulillah .. semoga dimurahkan rezeki juga ^^

      Padam

Terima kasih kerana singgah ke Blog Sii Nurul. Jika ada sebarang pertanyaan, komen, penambahbaikan, cadangan mahupun pandangan. Boleh tinggalkan jejak anda.