DIY Almari Rosak Dengan Bajet RM2.30

Assalamualaikum
Bismillah

Macam lama sudah tau tidak menulis tentang projek DIY. Kali terakhir punya entri ialah DIY Tempat Letak Pensel. Senang je guna dua bahan saja. Hari ini pula aku nak share pula macam mana nak DIY almari rosak dengan bajet RM2.30. 


Biar betul RM2.30 dah boleh hias almari yang rosak supaya kelihatan seperti baru beli? Betul bah..

Kenapa DIY Almari lama?
Begini ceritanya.. pada tahun lalu rumah kami terkena banjir. Maklumlah rumah pun rendah lepas tu kebetulan longkang berdekatan rumah kami tu tersumbat. Then air pun melimpah ke kawasan kami. Rumah kami paling hujung sekali, so memang selalu jadi mangsa banjir lah.

Penat tau setiap bulan bersihkan longkang, tetapi orang lain pula tak bertanggungjawab untuk bersihkan kawasan mereka sendiri. Rumah besar dan tinggi kan, jadi tak kisah pun pasal longkang sebab kalau banjir pun rumah dorang tak tenggelam. 



Naa.. tengoklah almari kami yang baru setahun beli dah rosak. Nasib baiklah masih boleh guna. Nak beli almari baru membazir. Rumah pun kecil. Nak buang pula bukannya ada rosak sangat pun. Luaran saja nampak buruk sikit. huhu



Tadaa.. inilah rupa baru almari selepas ber'DIY.

DIY menggunakan apa supaya kelihatan baru tanpa beli almari baru? Jawapannya ialah belilah WALLPAPER di Ninso yang berharga RM2.30 sahaja. Ninso ni actually lebih kurang sama je dengan MR DIY, cuma bezanya MR DIY ada barang yang murah ada yang mahal. Manakala kat Ninso pula semua harga barang adalah RM2.30.

Kalau di Sabah ada 6 cawangan Ninso yang dibuka iaitu di :
  • Kolombong
  • KK Plaza (Kota Kinabalu)
  • Beaufort
  • Keningau
  • Kota Marudu
  • Sandakan
Apa pendapat korang tentang almari ini? Okay tak?

7 Ulasan

Terima kasih kerana singgah ke Blog Sii Nurul. Jika ada sebarang pertanyaan, komen, penambahbaikan, cadangan mahupun pandangan. Boleh tinggalkan jejak anda.

  1. Wallpaper ke??? igtkan kayu betul. jimat sgt ni. cantik pun cantik

    BalasPadam
  2. wahh!terbaik kertas wallpaper je.. first tengok gambr after tu ingatkan guna cat kayu ke apa..haha

    BalasPadam
  3. wahh kemas dan nampak macam baru. mesti teliti ni buat kerja.

    BalasPadam
  4. cantiknya wallpaper tu. macam baru..

    BalasPadam
  5. Guna wallpaper?serius ngtkan mcm btul pla ctkk

    BalasPadam
  6. sekarang makeup perabot cantik cantik dengan wallpaper je senang. murah pun murah

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana singgah ke Blog Sii Nurul. Jika ada sebarang pertanyaan, komen, penambahbaikan, cadangan mahupun pandangan. Boleh tinggalkan jejak anda.