DIY Memo Stand

Assalamualaikum
Bismillah

Haluuuuu~ Kini kembali dengan DIY. Dah lama tak main DIY nie. Sebelum ini aku buat entry tentang DIY Simple Album Photo (Guna Fail Je). Tetapi kali ini aku ingin berkongsi idea tentang cara buat DIY Memo Stand. 


Bahan-bahan yang diperlukan adalah :

Gunting
Gam UHU/All Purpose Glue
Paper star (boleh guna bunga hiasan/butang baju sebagai hiasan lain)
Sepit hello kitty/klip kertas (Untuk klip memo)
Batang aiskrim 



Cara-cara untuk membuat Memo Stand :


Susun batang aiskrim mengikut warna kesukaan korang. Aku pilih untuk susun mengikut warna biru dan warna asal batang aiskrim. Gam menggunakan gam UHU. Kalau ada hot glue gan lebih baik.


Untuk buat tapak frame. Sama seperti gambar di atas, susun 5 batang aiskrim dan gam. Pada bahagian tengah tapak gam seperti di dalam gambar. 


SIAP! Simple sahaja. Yang lain tu just hias mengikut kreativiti. Korang boleh sepitkan memo atau klip gambar kesukaan korang. Hehe

Selamat mencuba. Hope you guys love it! hehe