Hadiahkan Suami SonicGear Titan 7 Pro BTMI Bluetooth Speaker

Assalamualaikum
Bismillah

Pada mulanya aku tidak plan pun nak beli speaker. Aku cuma nak beli mini bluetooth speaker yang murah-murah saja untuk laptop aku since earphone aku rosak. 

Kemudian, suami excited jugalah tunjukkan speaker favourite dia hahaha~ Aku memang ada terfikir jugalah nak hadiahkan suami speaker favourite dia. Tetapi to be honest aku takut beli barang-barang elektrik yang mahal secara online. 

Harga tu tiada masalah juga tetapi kalau tengok review dan servis penghantaran yang kurang baik daripada feedback pembeli. Aku cancel beli speaker yang suami mahu tetapi aku nak juga beli speaker. 

So suami cadangkan beli yang lagi murah tetapi brand yang sama.

Setelah buat beberapa perbandingan harga dan review. Aku buat keputusan untuk belikan suami SonicGear Titan 7 Pro BTMI Bluetooth Speaker.

SonicGear Titan 7 Pro BTMI Bluetooth Speaker

SonicGear Titan 7 Pro BTMI Bluetooth Speaker 7 Light Effect 

  • Audio Compatibility : Mobile, PC & Laptop
  • Warranty Duration : 12 Months
  • Warranty Type : Manufacturer Warranty
  • Input Connectivity : Auxillary Input, Stereo, USB
  • Bluetooth Function : Yes
  • Smart Speaker : No
  • Speaker Type : Computer Speakers
  • Connection Type : Wired

Specification

  • Bluetooth 4.2
  • Aux in
  • FM radio
  • USB input
  • SD Card
Satellite's Driver size: 2 x 3"
  • Satellite's Frequency Response: 180Hz - 20KHz
  • Satellite's Output Power (RMS): 5W x 2
  • Satellite's Impedance: 4 Ω
  • Subwoofer's Driver size: 5"
Subwoofer's Frequency Response: 40Hz - 200Hz
  • Subwoofer's Output Power (RMS): 15 W
  • Subwoofer's Impedance: 4 Ω
  • Total system power: 50 W
  • Pure system power (RMS): 25 W
  • 1 year warranty
Sumber : Sonic Gear

Review SonicGear Titan 7 Pro BTMI Bluetooth Speaker with Aux, SD Card, FM Radio, USB


Review & Rating Pembeli : 4.9 out of 5 / Kebanyakkan bagi feedback yang positif beli speaker di DMB TECH SDN BHD. Apabila ramai yang bagi positif review nie rasa yakin sikit nak beli di kedai shopee nie.

Penghantaran : Dari segi penghantaran pula, aku order barang pada 03 October dan seller shipping barang pada hari yang sama juga. Memang pantas! Penghantaran menggunakan Shopee Xpress (West Malaysia). Sampai kat rumah pada 05 October. Memang terbaiklah!

SonicGear Titan 7 Pro BTMI Bluetooth Speaker

Packaging : Dari segi pembungkusan memang terbaik!  Siap ada sticker fragile dan bubble wrap tebal. Memang puas hatilah. Ada sticker untuk kita rakam semasa unboxing, bukti sekiranya berlaku kerosakan. Jadi, tiada masalah kalau nak refund.

Seller : Disebabkan seller sangat cepat dan efisien, jadi memang no komen untuk seller. Sangat responsif dan pantas setakat ini.

My Review :
Aku tak berapa pandai sangat buat review gadget ni. Setelah barang dah sampai kat rumah, selepas unboxing, Alhamdulillah tiada sebarang kerosakan dari luar. Barang sampai dengan baik dan cepat tak sampai 3 hari.

Disertakan sekali card warranty dan free gift. Barang lengkap dan tiada yang kurang. Speaker sampai sama seperti yang diiklankan di shopee. 


Kalau tengok dalam gambar korang boleh nampak ada MODE untuk bluetooth dan radio. Boleh masukkan SD Card dan USB Input / Pendrive. On/Off power button dan audio input/output ada di belakang Subwoofer.


Untuk plug pula jenis Plug 2 Pin. Seller sertakan juga AUX Cable untuk sambung ke laptop atau handphone sekiranya korang tak guna bluetooth. 

Ada yang kata boleh sambung ke TV tetapi di rumah aku tiada TV. Jadi tak dapat nak cuba. LED light effect berfungsi dengan baik. Boleh tukar warna sangat menarik dan best kalau guna pada waktu malam. 

Dari segi kualiti bunyi pula, kalau pendapat aku boleh tahan jugalah kuat dan bass pun mantap. Cuma kalau dari perspektif suami pula katanya banyak jugalah kekurangan dia. Kalau setakat nak dengar lagu dan pasang movie tu so far okay jugalah.

Aku pun memang tak memilih sangat juga pun. Tetapi kalau nak kualiti lagi baik better beli SonicGear Titan 11. Kami pun guna untuk dengar lagu saja. Memang sesuai jugalah untuk bilik yang kecil. 

Alhamdulillah, suami suka juga. 

Aku memang recommend juga korang untuk beli sekiranya korang nak speaker yang murah dan berkualiti. Memang berbaloi beli di Kedai Shopee DMB TECH SDN BHD


Sekiranya korang berminat untuk SonicGear Titan 7 Pro BTMI, boleh beli di Shopee. Aku sertakan link di bawah ya.

SonicGear Titan 7 Pro BTMI Bluetooth Speaker : https://shope.ee/5UuSEl3XUW
Harga : RM133.90 (Tidak termasuk penghantaran)

Nota : Ini bukan review berbayar. Review ini jujur dan ditulis mengikut pengalaman sendiri menggunakan produk tersebut. Aku tulis kelebihan dan kekurangan produk bukan untuk menjatuhkan mana-mana pihak, tetapi sebagai penambahbaikan buat seller dan pihak kurier agar pembeli lebih bijak dalam membeli. Semoga bermanfaat buat semua.