Resepi Sayur Sawi Goreng Telur Sesuai Untuk PKP

Assalamualaikum
Bismillah

Like I said before, masakan aku guys semuanya simple, mudah dan sangat bajet. Tapi belum tentu sesuai dengan tekak semua orang. Nak buat lain dari lain pun tak kisah. What I want to say is resepi ini untuk yang memang mau bajet dan tak guna banyak bahan. InsyaAllah sangat sesuai waktu pkp nie haha. 

Resepi Sayur Sawi Goreng Telur Sesuai Untuk PKP


Bahan-Bahan
  • 1 mangkuk sawi
  • 3 ulas bawang merah - hiris
  • 2 ulas bawang putih - hiris
  • 1 biji telur
  • Garam secukup rasa
  • Sos tiram
Cara Memasak

1. Panaskan minyak dan tumis bawang putih dan bawang merah. Setelah bawang kekuningan dan wangi, masukkan telur. Masak macam korang masak telur dadar tau. Dah ada rupa macam telur dadar sikit baru korang hancurkan.

2. Masukkan sayur sawi dan kacau seketika.

3. Masukkan sos tiram, serbuk perasa dan garam. Kalau nak ada kuah boleh tambah air.

4. Gaul sehingga sayur sedikit layu. Siap untuk dihidang.


Note : Resepi ini korang boleh letak bahan lain ikut suka nak tambah ayam, udang, fishcake ke tak kisah. 

Resepi lain :