Dikuasakan oleh Blogger.

TUTORIAL CARA PASANG USERS ONLINE DI BLOG [ THANK YOU FOR 43 USERS ONLINE! ]

Assalamualaikum

Bismillah

Lama dah tidak buat tutorial blog kan. So hari ini aku kongsi cara paling simple macam mana mahu pasang users online seperti di sidebar blog aku tu.

Penting ke USERS ONLINE di blog?

Bergantung dengan blogger itu sendiri juga. Bagi aku penting untuk naikkan semangat dan mood menulis blog. Apabila nampak ramai yang tengah baca blog kita, aku rasa macam lagi semangatlah nak buat entri baru. hehe

TUTORIAL CARA PASANG USERS ONLINE DI BLOG
THANK YOU FOR 43 USERS ONLINE!



TUTORIAL CARA PASANG USERS ONLINE DI BLOG

TUTORIAL CARA PASANG USERS ONLINE DI BLOG

1. Korang pergi ke link FREE USERS ONLINE

2. Masukkan link blog korang. Dan klik GET THE CODE! Copy sahaja kod yang diberi. 

3. Pergi ke blogger.com (login blog korang). Pilih LAYOUT. 

4. Kalau nak letak USERS ONLINE di sidebar, pilih ADD A GADGET di sebelah kanan untuk sidebar. 

5. Pilih HTML/JavaScript dan PASTE CODE tadi. SAVE CHANGES. Selesai!


Users online ini tidak wajib pun. Tapi kalau nak pasang takda masalah pun. 

12 ulasan:

Terima kasih kerana singgah ke Blog Sii Nurul. Jika ada sebarang pertanyaan, komen, penambahbaikan, cadangan mahupun pandangan. Boleh tinggalkan jejak anda.