Permohonan Innity Ditolak? Mungkin Ini Sebabnya...

Assalamualaikum

Bismillah

Sebenarnya aku dah lama memohon Innity ini. Kali pertama aku daftar Innity pada bulan April 2020. Masa ini aku memang saja nak mencuba. Padahal trafik belum memenuhi kriteria yang diinginkan oleh Innity lagi. 

Kalau korang tengok syarat 2018 agak sedikit longgar berbanding syarat terkini yang agak sedikit ketat. 

Syarat-Syarat Untuk Memohon Innity 2020

  • Should have a minimum of 200,000 page views or a minimum of 40,000 unique visitors per month. 
  • Must be content-based, not simply a list of links or advertisements, nor can the site be centered on making money off our advertisers.
  • Must be fully functional at all levels; no "under construction" sites or sections.
  • Cannot contain any adult content nor link from, or to, any adult materials.
  • Content cannot infringe on any personal, intellectual property or copyrights.
  • Content cannot include audio/video download, online streaming and file-sharing.
  • Content must be updated frequently (daily)

Traffic cannot be generated by utilizing any of the following methods:
  1. listings on newsgroups
  2. unsolicited bulk commercial e-mailing
  3. instant messenger postings
  4. chat room postings
  5. Traffic cannot be generated by engaging in fraudulent methods including: robots, spiders, auto-spawning browsers, auto reloading, meta refreshes, any other form of fraudulent or artificial traffic

Disclaimer: Innity reserves the right to reject any application. Applications that are blatantly in violation of our criteria may not receive a response.


Kita boleh lihat bahawa Innity sangat menitikberatkan konten dan trafik. Kalau korang rasa dah memenuhi ciri-ciri yang dinyatakan, bolehlah mencuba di https://www.innity.com/apply-now

Permohonan Innity Ditolak? Mungkin Ini Sebabnya...

Kalau korang nak tahu, permohonan Innity aku pernah di tolak 2 kali hahaha. Pertama kali sebab tidak memenuhi kriteria yang diminta. Dan kali kedua saya memohon sebulan selepas ditolak. Hehe.

Dia tak macam Google Adsense, ditolak hari ini, kalau korang rasa dah memenuhi kriteria boleh memohon balik dalam bulan yang sama. 

Permohonan Innity Ditolak? Mungkin Ini Sebabnya...

Permohonan Innity Ditolak? Mungkin Ini Sebabnya...
Tips sebelum nak memohon Innity pastikan trafik blog Google Analytics memenuhi kriteria yang diminta sekurang-kurangnya 3 bulan untuk memudahkan permohonan Innity korang diterima.

Alhamdulillah, permohonan Innity aku dah diluluskan, dan iklan tengah menari-nari di blog. InsyaAllah, kalau takda halangan nanti aku akan kongsikan bagaimana proses untuk memohon Innity pula.

Yang ada impian nak ada Innity jangan putus asa. Tingkatkan trafik dan rajinkan diri update blog. InsyaAllah pasti akan lepas juga. Aku pun dah jarang juga ni update blog. Huhu~