Pegawai Psikologi Gred S41 (SPA8i)

Assalamualaikum
Bismillah


Tadi petang, tengah skrol facebook ternampak coursemate post yang dia terlepas deadline kat SPA8i. Tiba-tiba aku tergerak hati pula nak semak status permohonan aku. 

Alhamdulillah, dalam banyak-banyak permohonan yang aku memohon Jawatan Pegawai Psikologi Gred S41 berjaya melepasi syarat-syarat yang ditetapkan.

Aku confused sikit. Email dan SMS pun tak ada pula sampai. Apakah yang dimaksudkan dengan "Melepasi syarat-syarat"? 

Then aku teringat yang kawan aku ada dapat SPA8 hari tu. Katanya, aku kena tunggu tarikh untuk "peperiksaan". Selepas itu, barulah dipanggil temuduga. Dengar daripada pengalaman orang lain SPA8 ini banyak tapisan dan agak strict sikit. Ini pertama kali permohonan aku melepasi syarat, hahaha~ 
Yang pernah hadir temuduga atau melepasi syarat SPA8 dipersilakan untuk komen di ruangan di bawah. Sama-sama kita berkongsi.