DIY Notebook Cover (Anime)

Assalamualaikum
Bismillah

Hai bloggers sekalian, beberapa hari ini aku terpaksa senyap daripada dunia blog. Kalau nampak blog ini aktif pun sebab aku dah auto publish entry awal-awal. So that, my blog will be always updating even though I'm really busy with my practicum.

Recently I feel like lack of motivation on doing my case study. Sedangkan tarikh pembentangan dah nak dekat. Mungkin sebab aku tidak dapat buat benda yang aku suka buat beberapa hari ini. Jadi untuk menghilangkan sedikit stress daripada menghadap final report terus, aku buatlah DIY Notebook Cover (Anime).


Actually doing this help me on concentrate my report. Pelik kan? Haha~ Mungkin dah lepas gian nak buat DIY, barulah rasa segar minda dan boleh fokus. Hahaha. Baiklah, tanpa membuang masa.

Bahan-bahan yang diperlukan:

Gambar yang telah diprint.
Buku nota 
Gam 

 


Cara-cara membuatnya:

1. Gunting gambar yang telah dipilih ikut suka nak bentuk yang macam mana. Segi empat, segi tiga, bulat dll.

2. Susun gambar yang digunting di hadapan cover notebook.

3. Setelah itu, gamkan gambar tersebut setelah berpuas hati dengan susunan gambar yang diingini.

Sudah Bosan Dengan Hiasan Dalaman Rumah Yang Sudah Nampak "LAMA"? Baca DekorasiBajet.com untuk dapatkan lebih banyak teknik menghias rumah idaman. 

Untuk melindungi buku daripada basah, korang boleh balut menggunakan pembalut buku lut sinar. Itu saja tips DIY daripada aku. hehe~