Dikuasakan oleh Blogger.

Resepi Viral Oreo Goreng

Assalamualaikum
Bismillah

Honestly, aku susah juga nak percaya ada pula orang goreng oreo ya? hahaha~ So i decided to try this resepi. Agaknya apalah rasa oreo yang digoreng tue ya? hehe~ Kalau nak tahu apa rasa dia, ikuti Resepi Viral Oreo Goreng ini.


Sedap tau. Rasa macam kek coklat ja. Lembut berkrim~

Bahan-Bahan

1. 15 biji oreo (sejuk beku)
2. 1 cawan tepung gandum
3. 200ml susu cair
4. 2 sudu mentega
5. 1 biji telur
6. 1 sdt baking powder
7. Secubit garam
8. Minyak masak

Cara membuatnya: 

1. Cairkan mentega dan campurkan tepung dan susu cair.
2. Kemudian masukkan telur, baking powder dan secubit garam
3. Blender semua sekali sampai tak berketul
4. Oreo mesti dalam keadaan sejuk (kalau beku lagi best, kalau tak sejuk nanti lembik sikit lepas goreng)
5. Panaskan minyak macam nak goreng pisang.
6. Celupkan oreo dalam adunan tadi
7. Goreng kekuningan.
Siap untuk dihidangkan.

Selamat Mencuba!

6 ulasan:

  1. Hana suka makanan pelik2 hahah! so boleh ditry lah jawabnya haha ^^

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sy tidak berapa suka cgat tp lau masakan tu mudah utk d'masak bole lahr

      Padam
  2. Tak Cuba langsung dirumah,pasti anak-anak suka sekali menu ini.
    Terima Kasih.

    BalasPadam
  3. wah. first time aida baca resepi gini, nurul.
    wow! hmmmm sedap ekk?

    BalasPadam
  4. Eh.. Oreo boleh digoreng eh.. menariknyalah hai.. bak sikit.. kikiki

    BalasPadam

Terima kasih kerana singgah ke Blog Sii Nurul. Jika ada sebarang pertanyaan, komen, penambahbaikan, cadangan mahupun pandangan. Boleh tinggalkan jejak anda.