Sleeping Mask

4
Assalamualaikum
Bismillah

Siapa yang suka pakai sleeping mask? Dulu aku tidak pakai sleeping mask. Tetapi sejak mula kenal tentang skincare aku dah mula pakai sleeping mask at least sebulan sekali. 

Kadang kala rasa tertekan dengan kehidupan seharian boleh menyebabkan kulit muka jadi kering dan kusam. 

Ehh bukan wanita bekerjaya sahaja tau. Even yang di rumah saja pun boleh menyebabkan kulit kusam dan berjerawat. Apatah lagi kalau nak hampir waktu period memang jerawat naik habis. 

Sleeping Mask

Sleeping mask selalunya dipakai sebelum tidur. Ia mengandungi serum dalam konsentrasi yang sangat tinggi. Ia juga akan meresap ke dalam kulit semalaman.

Dan selalunya kalau pakai sleeping mask, esok pagi kulit nampak lebih glowing dan menawan hati suami. Hehe~

Dulu aku pilih ingatkan sleeping mask ini sesuai dengan semua kulit muka, tetapi rupanya masker juga mempunyai kandungan yang sesuai dengan kulit muka kita. 

Cara Pakai Sheet Mask Dengan Betul 

Sebenarnya, cara pakai masker wajah yang betul tidaklah sesukar mana. Langkah-langkahnya sama sahaja seperti pemakaian produk lain.

Sebagai panduan, baca dahulu cara pemakaian yang dicetak di belakang pek pembungkus.

Bagi pemula, antara cara pakai masker wajah yang betul ialah:
  • Pakai masker 1-2 kali sahaja seminggu.
  • Sebelum tidur, sapukan pada kulit seperti krim muka biasa.
  • Basuh muka seperti biasa keesokan pagi.

Kalau aku biasanya dah cuci muka, pakai toner dan pelembap dahulu. Kemudian, pakai sheet mask, tunggu dalam 10 minit. Dah siap! Jangan lupa pelembap bibir juga. 

Sleeping Mask

Tags

Catat Ulasan

4Ulasan

Terima kasih kerana singgah ke Blog Sii Nurul. Jika ada sebarang pertanyaan, komen, penambahbaikan, cadangan mahupun pandangan. Boleh tinggalkan jejak anda.

  1. Akak akan pakai seminggu 2 kali..perlu untuk manjakan kulit muka...nak- nak sejak dah berumur ni

    BalasPadam
  2. lama x pakai dah.. kena gi cari ni

    BalasPadam
  3. seronok pkai nie...lepas2 pkai terasa mulus nya kulit..hahaha...tp nk pkai pun berchenta

    BalasPadam
  4. sleeping mask macam dah lama duduk dalam fridge tapi tak berpakai. yg ammi simpan mask dalam frdige biar dia sejuk ahaksss

    BalasPadam
Catat Ulasan

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !