KitKat Golden Dragon

6
Assalamualaikum
Bismillah

Kemarin shopping dengan husband di Target Supermarket then ternampak KitKat Golden Dragon nie. Apa lagi, aku terus grab 1 pek harga RM12.90. 

Sebelum ini aku pernah beli KitKat Salted Caramel Cookies. 

Dari segi packaging berwarna emas dari jauh pun sudah menarik perhatian aku. Manakala dari segi rasa dia tak macam coklat KitKat lain sebelum ini. Ianya mempunyai rasa oren. Coklat ini special untuk welcome the Year of the Golden Dragon.

KitKat Golden Dragon


Antara keunikan KitKat Golden Dragon, ianya mempunyai bentuk layang-layang berwarna orange, dicampur dengan coklat dan wafer halus dalam corak naga emas ultra, di mana "orange" adalah simbol keagungan dan kebahagiaan dalam perayaan Tahun Baru yang dipercayai orang Cina. 

KitKat Golden Dragon

Bagi aku yang kurang gemar dengan coklat yang manis, Kitkat Golden Dragon ini sangat sedap dan tidak terlalu manis. Rasa oren dengan coklat tetapi rasa oren tu tidak masam.

Kalau berminat korang boleh beli sekarang. Selamat mencuba!

Catat Ulasan

6Ulasan

Terima kasih kerana singgah ke Blog Sii Nurul. Jika ada sebarang pertanyaan, komen, penambahbaikan, cadangan mahupun pandangan. Boleh tinggalkan jejak anda.

  1. wahh.. tapi belum nampak di pasaraya kat pekan ni

    BalasPadam
  2. wahh cantiklah ukirann kat coklat tu..unik!

    BalasPadam
  3. Tak pernah minat coklat and tak makan langsung so senang je nak boycott sebab memang tak makan hehe

    BalasPadam
  4. Dah lama tak beli kotkat, rupanya ada keluar yang baru kitkat dragon ni ye

    BalasPadam
  5. Dulu peminat KitKat, tapi dia sokong keganasan terus stop beli

    BalasPadam
  6. Saya dah stop beli Kitkat, tapi dari description yg Kaka bagi, dah terbayang rasanya krn ada rasa jeruk . Dulu pernah coba coklat dengan varian jeruk, dan memang sedap kalo dicombine

    BalasPadam
Catat Ulasan

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !