Cara Kempiskan Perut Dengan Air Rebusan Epal Hijau dan Serai

Assalamualaikum
Bismillah

Hai siapa di sini yang ada masalah perut kembung ataupun angin? Akulah salah satunya. Aku sebenarnya baru sahaja cuba tips untuk kempiskan perut oleh Azlina Ina. Tak pasti berkesan atau tidak. Apapun kita cubalah dulu kan. 

Bahan-bahannya :
  • 3 biji epal hijau
  • 5 batang serai diketuk
  • 1.5 liter air

Cara-caranya :

1. Epal tu dipotong 6 (macam biasa kita makan tu).

2. Serai 5 batang diketuk.

3. Masukkan 1.5 liter air dalam periuk.

4. Masak sehingga epal lembik. Siap.

5. Minum ketika suam-suam.

cara-kempiskan-perut

Khasiat Air Rebusan Epal Hijau dan Serai

  • Keluarkan angin dalam badan.
  • Kempiskan perut.
  • Menurunkan berat badan.
  • Cepat kenyang.
  • Awet muda.
  • Kulit cerah.
  • Mengurangkan kolestrol.
  • Menhilangkan sakit badan/sakit urat.
  • Sesuai untuk orang sakit lutut.
  • Menghilangkan sakit tumit.
  • Meringankan tubuh badan.

6 Ulasan

Terima kasih kerana singgah ke Blog Sii Nurul. Jika ada sebarang pertanyaan, komen, penambahbaikan, cadangan mahupun pandangan. Boleh tinggalkan jejak anda.

  1. Macam mudah je nak buat ni.. tq Nurul.. nanti kak Net nak try buat. Mana tahu berkesan untuk diri sendiri.

    BalasPadam
  2. Wahhh best ni.... my family mmg amalkan minuman apple hijaunni sejak dari dulu lagi... mmg banyak khasiat dia

    BalasPadam
  3. mesti best hasilnya lepas minum ni. ada rezeki nanti bolehla cuba buat. thanks nurul

    BalasPadam
  4. hehheh macam kena follow jer nih .. mmg tgh muncit sikit.. suka makan yg sweet -sweet mmg mendapat lah

    BalasPadam
  5. Bolehlah cuba resepi ni.
    Mau buat pin nampak senang.

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana singgah ke Blog Sii Nurul. Jika ada sebarang pertanyaan, komen, penambahbaikan, cadangan mahupun pandangan. Boleh tinggalkan jejak anda.