Resepi Bebola Kentang Kegemaran Anak-Anak

Assalamualaikum
Bismillah

Percubaan pertama masak Resepi Bebola Kentang, alhamdulillah menjadi. Hanya menggunakan 3 jenis bahan sahaja. 



Bahan-Bahan :

Kentang
Tepung Jagung
Garam


Rebus kentang sampai empuk. 


 Toskan dan sejukkan sekejap. Setelah itu kupas kulit kentang.


Lenyek kentang tersebut.


Bubuh sedikit tepung jagung (aku just main agak-agak saja). 
Dan tambah sedikit garam.


Uli dengan tepung jagung sehingga menjadi doh. 
Agak-agak dah tak melekit dekat tangan okaylah. 


Bentukkan ikut suka dan goreng sehingga kemerahan. 


Dah siap untuk dihidang. Tak payah cucuk pun okay je. 
Nak ketak inti pun boleh. Nak tambah lobak atau sayur ke pun sedap juga. 

Selamat Mencuba :)

9 Ulasan

Terima kasih kerana singgah ke Blog Sii Nurul. Jika ada sebarang pertanyaan, komen, penambahbaikan, cadangan mahupun pandangan. Boleh tinggalkan jejak anda.

  1. Mudahnya. Boleh cuba nanti. letak cheese lagilah sedap tu.

    BalasPadam
  2. wowww mudah je rupanyaaa! thanks for sharing this easyy recipe! boleh buat bekal kan? hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yea.. bahan pun mudah.. Bole buat bekal haha

      Padam
  3. wahh.. senang je ni.. bahan pun sikit je.. boleh try buat ni.. buat bekalan anak2 sekolah pun ok gak ni..

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana singgah ke Blog Sii Nurul. Jika ada sebarang pertanyaan, komen, penambahbaikan, cadangan mahupun pandangan. Boleh tinggalkan jejak anda.