Banyak Giveaway Aku Tak Join, Bukan Sebab Memilih

Assalamualaikum
Bismillah


Hai readers, semoga dalam jagaan ALLAH SWT. Bulan Ogos merupakan bulan istimewa sebab ramai blogger anjurkan giveaway sempena sambutan Hari Kemerdekaan. Mungkin ada yang tak tahu aku nie kalau nak join giveaway terpaksa pilih huhu~

Banyak Giveaway Aku Tak Join, Bukan Sebab Memilih walaupun hakikatnya aku terpaksa pilih juga. Sesiapa saja blogger yang menganjurkan giveaway yang berbentuk hadiah aku tak join sebab aku tiada alamat rumah untuk korang post hadiah tu. Thats why kebanyakkan blogger yang anjurkan giveaway sedemikian aku terpaksa tengok sahaja huhu. Sedih tau~

Nak pinjam alamat orang seganlah pula. Aku hanya join giveaway hadiah yang berbentuk wang tunai. Sebab kalau menang pun just bank in kan saja walaupun hadiah wang tunai RM10. Tak kisahlah, RM10 pun takda orang nak bagi free tau.

So, bilalah aku dapat join giveway semua tue? Aku hanya join kalau dah masuk semester kat UMS sebab aku boleh pinjam alamat Kolej Kediaman dalam UMS. Masa kat UMS lahr boleh dikatakan kaki shopping online juga hehe sebab senang sikit abang pos laju hantarkan barang. Tetapi time cuti semester ini biasanya pejabat kat UMS tutup dan tidak menerima barangan daripada pos laju (i mean student punya barang).

Ada juga aku nampak giveaway yang berbentuk barangan sekali dengan wang tunai. Kalaupun aku menang takkanlah aku nak cakap "aku nak hadiah berbentuk wang tunai saja boleh?". Nanti dikatanya pula "melampaulah pula blogger nie". Hahaha

Apapun semoga kalian semua dimurahkan rezeki. Love you all~